Annons

Sandra Henriksson har jobbat som restaurangchef i 14 år och Jari Tolonen, som är kökschef och köksansvarig för golfrestaurangen, har också jobbat som kökschef tidigare i många år.

– Det känns roligt att få utveckla företaget. Det är första gången som Plankkungen satsar på varm mat i den här utsträckningen, säger Sandra Henriksson.

Varken hon eller Jari Tolonen har jobbat på en golfrestaurang tidigare och de ser fram emot nya utmaningar. Betoningen kommer att ligga på husmanskost, med inslag av vegetariska och veganska rätter. Men de erbjuder också exotisk planka och allt annat inom kallskuret. Det är också något de kommer att satsa på i cateringen.

– Plankkungens övriga verksamhet kommer att vara kvar i saluhallen och samma sak gäller personalen där. Vi har inte flyttat verksamheten, förklarar Jari Tolonen.

Annons

Finns utvecklingsmöjligheter

De hoppas att kunna locka fler än bara golfare till restaurangen. Såväl boende i området som andra gäster hoppas de ska komma och äta på restaurangen och delta i kvällsaktiviteterna.

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter, exempelvis när det gäller uteserveringen. Vi hoppas kunna få hit fler företag och det blir också temakvällar i form av vinprovningar, whiskeyprovningar, ostprovningar och tilltugg, berättar Jari Tolonen, som hoppas kunna utnyttja Sandras kontakter till att få med rikskändisar på exempelvis whiskeyprovningarna.

Sandra Henriksson och Jari Tolonen satsar på husmanskost.

VIP-kvällar för klubbmedlemmar hålls under tisdagen och onsdagen då det blir mingel, bubbel och lätt plockmat. 1 mars öppnar restaurangen för övriga besökare efter att ha varit stängd sedan november.

Flexibla öppettider

Tanken är att det ska bli flexibla öppettider och anpassat efter exempelvis kvällsgolf. De planerar också att satsa lite extra på pensionärerna. En eftermiddag i veckan är tanken att de ska ha någon form av smörgåsbuffé med kaffe för pensionärer.

Just nu pågår det sista med städet och det prövas matsedlar innan restaurangen ska öppna för allmänheten.

– Många frågar när vi ska öppna. Vi satsar mycket på det personliga bemötandet. Sandra möter gästerna direkt när de kommer, så det blir en bra kundkontakt, berättar Jari Tolonen.

Fyra heltidsanställda plus extrapersonal kommer att jobba i restaurangen.

A6 golfrestaurang öppnar 1 mars.

Mat