Annons

Betapitch går av stapeln på platser runtom i världen. Tillsammans med städer som Kairo, Seoul, Lissabon och Hamburg är Jönköping utvald som en av städerna där en finalist ska utses.

I varje stad väljs åtta tävlande ut som får pitcha sin affärsidé inför en jury. Vinnaren får en biljett till finalen i Berlin i november där man får presentera sin idé för internationella investerare, och bland annat har chans att vinna en resa till Silicon Valley och 5 000 Euro.

I Jönköping arrangeras tävlingen av Science Park. Här utses en vinnare som utöver finalplatsen får rådgivning av Science Parks affärsutvecklare och en kontorsplats i coworkingytan Spark i sex månader.

Kan anmäla sig

Anmälan till tävlingen i Jönköping är öppen och idérika personer kan anmäla sig.

– Science Park har ett pågående samarbete med Betahaus, som är en ansedd som en av världens främsta startup-miljöer och vi tycker det är spännande att vi även på det här sättet kan fortsätta knyta den internationella startup-scenen till Jönköping, säger Tobias Dahlberg, affärsutvecklare på Science Park, i ett pressmeddelande.

Annons

2018 var det teamet bakom Science Park-bolaget Trustcruit som kammade hem vinsten i Jönköping, med sin feedbacktjänst som mäter kandidatupplevelsen och samlar in feedback från kandidater som sökt tjänster, varit på intervju eller som fått en anställning.