Annons

För femte året i rad anordnas konserter i Ribbingsnäs utanför Forserum. Konserterna har hittills varit välbesökta; sammanlagt har ca 7 000 besökare hittat till ladugården.

– Vi är oerhört tacksamma och glada att så många har dykt upp och vi hoppas nu på att få se både välbekanta och nya ansikten, säger Philip Wareborn, en av arrangörerna, i en kommentar.

Årets artister är båda välkända namn. Uno Svenningsson, med mer än 30 år i rampljuset, kommer servera många hits, både från sin tid i bandet Freda, sina egna dängor och tolkningar från Så mycket bättre.

"Utveckla och förändra"

Vid sin sida har han jazzartisten Rigmor Gustafsson, som kommer bjuda på många alster från hennes karriär. Joni Mitchell, Beppe Wolgers och Diana Krall blandas med svenska klassiker och Rigmors egen musik.

Annons

Restaurangen öppnar återigen upp i det gamla fähuset – i år med krögaren Tobias Uppman från Kocken & Jag i spetsen. En ny konstutställning kommer äga rum i ladugårdens nedre del. Årets konstnär blir Emma Sjödin, verksam i Frövik utanför Forserum, men med hela Europa som arbetsfält.

– Det känns superkul att våga utveckla och förändra delar av konceptet inför sommaren 2020, säger Philip Wareborn.

Konserterna äger rum 11-13 juni. Biljetterna släpps på fredag.

Relaterat: Patrik Isaksson: ”Är fantastiskt”