Annons

I samband med Morgonsoffan som kommunen anordnar på restaurang Guvernören överraskades Årets företagare.

Motiveringen lyder:

”Priset till Årets företagare går till två modiga personer, som är trendernas raka motsats. De är kunniga, brinnande entusiaster med entreprenöranda och går mot strömmen, genom att satsa på en butik med centralt läge och personlig service. De lyfter de utmärkta formgivare som verkar i Norden och bidrar till att deras utsökta produkter fåren vidare spridning. Kvalitet och hantverksskicklighet är grunden för en cirkulär ekonomi där materialet tas tillvara och produkten kan leva ett långt hållbart liv. Win-Win för kunden och miljön. Genom att ingående lyssna på kundernas önskemål kan Årets Företagare skapa glädje och harmoni i hem som i offentlig miljö. De engagerar sig i den nära miljön för att försköna Jönköping och öka hållbarheten i staden.”

Annons

Kriterier för Årets företagare

Företagarna ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst stö..

Kriterier för Årets företagare

Företagarna ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Hen ska vara verksam i företaget, det vill säga ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning.

Personen ska vara en ledare och förebild. Exempelvis tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Ska stå för kreativitet och innovation. Exempel på det är att företagaren gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Det ska vara god lönsamhet avses att verksamheten är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

Personen ska inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app