Annons

Elin Elderud, JP, och Andreas Joakimsson, naturfotograf, var jury i 2016 års tävlingsomgång i Storfototräffen, som arrangerades av Huskvarna Fotoklubb, som i år var värd i den traditionella tävlingen mellan de 5 fotoklubbarna Värnamo FK (som startade det hela för 43 år sedan), Huskvarna FK, Bankeryds FK, Skillingaryds FK och SAAB FK i Jönköping.

Ruinromantik

Annons

Temat var ”Ruinromantik”, vilket många upplevde som en riktig utmaning. Hur skulle det tolkas; som romantik vid gamla ruiner, något förfallet i ett romantiskt skimmer eller på något annat symboliskt sätt? Juryn menade att alla 86 bidragen var av god kvalitet och höll sig till temat. De var dock tvungna att välja ut 20 bilder som skulle premieras.

Marie Gustafsson vann med sin bild från en bilkyrkogård i Sverige medan Leif Arvidsson kom på andra plats med en bild från Kuba, där romantiska drömmar om ett rikt Kuba med flotta amerikanare krockade med den krassa och fattiga verkligheten, ett Kuba i ruiner. På tredje plats kom Christer Robsahm med en ruin i stämningsfull belysning.

Bankeryd segrade

Bankeryds Fotoklubb vann med 8 bidrag: 2) Leif Arvidsson, 6) Bengt Erikson, 10) Göran Unemyr, 12) Bengt Erikson, 13) Leif Arvidsson, 14) Monica Engstrand, 15) Berndt Tenlid och 16) Berthil Johansson. Det gav totalt 80 poäng.

Huskvarna Fotoklubb kom på andra plats med 5 bidrag: 1) Marie Gustafsson, 4) Kerstin Ericsson, 7) Marie Gustafsson, 17) Innas Abed och 20) Maggie Rolfson. Det gav 56 poäng.

Skillingaryds Fotoklubb kom trea.