Annons

Det var bra drag i Elmiahallen när Råslättscupen avgjordes.

När det väl var dags för finalerna så var det Mariebo som försvarade de lokala färgerna på damsidan då de ställdes mot Qviding. Qviding ledde med 1–0 länge och väl innan det att MIK kunde kvittera till 1–1. Förlängningen som följde blev mållös och straffar tog vid.

Väl där var Qviding starkast och vann.

– Det är roligt att ha en sådan här turnering på vintern. Det kändes som att vi hade mest boll, vi kom till lägen men fick inte in bollen, sa Lina Lindgren efter finalen.

Lokal final

På herrsidan blev det en rejäl skrällseger då Real International plockade hem hela cupen. International besegrade Tord enkelt i finalen med 5–0.

– Kollektivet! Jag tror inte att någon tippade att vi skulle ta hem det här. de tar det så seriöst, vi kom inte hit för att lattja, vi kom hit för att vinna, sa Benjamin Omerovic som till vardags tillhör norska Hönefoss men som under lördagen spelade för Real International.

Annons

Real International vann herrfinalen.
Foto: Peter Wilsson

Tord hade avancerat till final genom att vinna på straffar i åttondelsfinal, kvartsfinal och semifinal.I semin mot Råslätt såg det dock länge ut som att RSK skulle vinna då de förde spelet.

Mariebo förlorade finalen. Här ses Ellen Toivio, Julia Lindster och Lina Lindgren gå fram för att stötta Luiza Glos som var alldeles strålande i Mariebos mål under dagen.
Foto: Peter Wilsson

Men i straffarna blev alltså Tord starkast.

Noterbart är att Råslätt kom till spel med Edin Hamidovic som lämnat Husqvarna för Gais, målvakten Ivo Vazgec som nyligen lämnade Landskrona BoIS och Aram Ibrahim.

Inte konstigt att det ofta blev väldigt bra spel när RSK lirade.

Zlojutro målvakt

En av favoriten på herrsidan var Assyriska 6767, ett nystartat lag som bland annat bestod av ett par profiler från Assyriska IK, däribland Michell Haidari, Tomas Hansson och Andreas Tegström. Men laget, som spelade något oortodoxt med inlånade Vlado Zlojutro som målvakt föll redan i åttondelsfinalen mot Egnahem. Zlojutro spelade den gångna säsongen i division 1 med Ängelholm, var han spelar nästa år är inte klart än men han berättade för Jnytt att det finns flera klubbar i superettan som har hört sig för om mittfältarens tjänster.

Läser du i appen? Klicka här!

Live-published photos and videos via Shootitlive

Foto: Peter Wilsson