Annons

Habo Wolley bygger vidare och nu presenterar man årets första utländska förstärkning. Det är 25-årige och 204 centimeter långe Lars Wilmsen som ansluter. Trots sin unga ålder har han redan hunnit med fem säsonger i Bundesliga, en av dem i TV Buhl och fyra i Rottenburg.

Nu gör han sin första säsong utanför Tyskland.

Varför valde du att lämna Tyskland för spel i Sverige?

- Efter att ha spelat sex år på hög nivå i Tyskland kände jag att det var dags att prova något annat. Att spela utomlands har alltid varit en dröm, och Sverige känns som ett bra ställe att utvecklas på

Har du varit i Sverige förut?

- Nej jag har faktiskt inte det, trots att jag bor i norra Tyskland. Men jag ser verkligen fram att flytta dit och få lära känna människorna och kulturen.

Annons

Vad är dina förväntningar på kommande säsong?

- Självklart är det viktigt för mig att prestera, men också att hålla mig fortsatt skadefri. Jag ser fram emot att få vara del av en gemenskap där alla strävar åt samma håll och tillsammans skapar framgång och tar Habo uppåt ytterligare en nivå

Vad kommer du själv att bidra med?

- Efter att ha spelat i Bundesliga mot lag som Berlin och Friedrichshafen känner jag att jag har en stor erfarenhet med mig av att möta bra motstånd. Mitt block och anfall kommer förhoppningsvis köra stor skillnad för laget. Jag har också en hög arbetsmoral och vill alltid utveckla mig själv vid varje givet tillfälle.

Du studerar till lärare i Tyskland?

- Ja, jag har pluggat parallellt med att jag spelat och det har fungerat bra. Jag hoppas att jag kan studera något på JU under min tid i Habo Wolley, det vore kul att få ta del av Sveriges studentliv också.

Tränare Per Åkerstedt är nöjd med värvningen:

- Av vad jag sett är Wilmsen en riktigt bra spelare men trots att han spelat flera år i Bundesliga ser jag ändå stor förbättringspotential i honom. Det ska bli riktigt roligt att se hur bra han kan bli under året och hur mycket han kan bidra med till Habo Wolley.