Annons

Under våren fortsatte tävlingen #mittelskåp. Nytt för i år är tävlingssajten mittelskap.se där allmänheten haft möjlighet att rösta på sin favoritbild.

– Jag tycker den här tävlingen är ett bra sätt att skapa en trevlig stadskärna. Motiven ger tips på vackra platser i Jönköpingsområdet samtidigt som tävlingen uppmärksammar lokala talanger, säger vinnaren Linda Myrendal, i ett pressmeddelande.

Totalt har 20 elskåp i Jönköping city, Västra Storgatan/Barnarpsgatan och esplanaden i centrala Huskvarna fått nya bilder. Lindas elskåp finns på Östra storgatan.

”Blev chockad”

En annan vinnare är Josefine Nilsson, och hennes skåp hittar man i Huskvarna.

– Jag blev lite chockad när jag blev kontaktad men är nu otroligt glad över att vara en av vinnarna. Det är en cool känsla att se sin bild på ett elskåp, säger hon.

Annons

Fototävlingen, som i olika omgångar dekorerat elskåp i Jönköping och Huskvarna med bilder, är sedan 2017 ett samarbete mellan Destination Jönköping och Jönköping Energi.

Syftet med projektet är att skapa stolthet för Jönköping med omnejd och vara en god kraft genom att lyfta lokala förmågor.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app