Från och med idag, till och med på fredag, arrangeras Elmia produktionsmässor. Totalt sex mässor med 475 utställare skapar det som arrangören själv kallar för den viktigaste arenan för produktion inom tillverkande industri.

- Mycket affärskontakter kommer knytas, det är vi säkra på. Det är liv och rörelse överallt och det händer något hela tiden, det är inga döda montrar i hallarna, säger Ann Kittendorf som tillsammans med Tanja Lundberg är projektledare.

- Det har blivit mycket större än vi hoppats på, säger Lundberg.

"Jätteroligt att jobba fram invigningen"

Projektledarna Tanja Lundberg och Ann Kittendorf.
Foto: Erik Boström

Elmia Automation, Elmia Polymer, Elmia Svets och fogningsteknik, Elmia verktygsmaskiner, Elmia plåt och den nya Elmia 3D samsas under samma tak. Under tisdagens invigning gjordes det plats för framtidens medarbetare på scen. Åttaåriga Rut knöt tillsammans med roboten Pepper upp bandet vilket förklarade mässan, eller mässorna, invigd.

Annons

- Det har varit jätteroligt att jobba fram invigningen. Idén med att ha en robot och ett barn på scen för att symbolisera framtiden och ny kompetens. Det var mycket symbolik i det med att öppna något snarare än att klippa sönder något också, säger Tanja Lundberg.

- Det var en bra idé och vi insåg att det är enklare och bättre att använda en social robot istället för en industrirobot. Därför föll valet på den robot det blev.