TitusHope, det är namnet på den smyckeskollektion som bröderna Tekin ligger bakom. Det är armband i rostfritt stål i olika färger med olika budskap på som ingår i kollektionen.

- Tanken med kollektionen var att skapa något för dam och herr, som alla kan ha på sig. Storleken går att reglera, men det är fasta armband med fina budskap. Tanken var att skapa något som går att kombinera med klockor och andra smycken, syftet är att alla ska må lite bättre när de tittar på armbandet. Det är motiverande och kärleksfulla budskap på och vi har ett speciellt armband för att bidra till kampen mot cancer, säger Gabriel och fortsätter:

- Vi har fått se vår första inbetalning till Cancerfonden och den landar på 10 000 kronor. Responsen har varit fantastiskt bra, för varje armband skänker vi pengar.

Annons

Säljs av 35 butiker i landet

35 butiker runt om i Sverige har snappat upp armbanden och säljer dem. Nästa steg är att märket ska spridas utanför landsgränsen. Gabriel Tekin nämner Tyskland, Norge och Finland som tänkbara länder.

- Vi såg att det fanns ett armband med budskap mot cancer, men vi tänkte att vi ville göra ett med bättre och mer personlig text. När vi började göra smyckena gjorde vi en kvalitetskontroll och jag hade ett hemma, jag såg budskapet varje morgon och det blev en bra start på dagen. Det är lite det som är syftet, att ge någon lite extra energi.

Varifrån kom tanken?

- Det var häftigt att ha ett eget varumärke,och det var tanken. Sen var det en säljare som tog det personligt, då en familjemedlem till honom gått bort i cancer. Han ville köra på och kollade runt med olika butiker. Det var oväntat många som ville ta del av kollektionen och vårt lager tog slut. Vi får snart en stor påfyllning, och vi tror att vi har något på gång här.


Foto: Erik Boström

Christian Tekin berättar om att de vill utveckla kollektionen och prata med föreningar om de vill ha egna armband med egna budskap.

- Vi kommer även fortsätta expandera verksamheten med att stödja andra fonder. Planer finns även att kontakta organisationer, föreningar och företag där vi kan erbjuda specialtillverkade armband med budskap enligt deras önskemål.