Annons

Just nu vimlar det av husvagnar och husbilar i Jönköping. Och då handlar det bara om de som besöker mässan på Elmia. Inne på mässområdet är det fullt av årets nyheter.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Vad gäller husbilar så slår försäljningen nya rekord i år. Under årets första åtta månader har husbilsförsäljningen stigit med 34,3 procent jämfört med samma period i fjol. Vad gäller försäljningen av husvagnar så har det gått lite trögt de senaste åren, men nu verkar det vända. Hittills i år har det sålts 15,4 procent fler husvagnar jämfört med samma period 2015.

Får inspiration

Jnytt var uppe på mässan, denna första dag, och mötte både glada husvagns- och husbilsägare. För de flesta är det en tradition att besöka mässan och folk reser från hela landet för att komma hit.

Annons

— Vi är här precis varje år och tycker att vi får ut otroligt mycket av det. Det är alltid mycket kul att titta på och man får massor av roliga idéer, menar Rune Henriksen och Kamilla Kjär från Kristinehamn.

— Även vi som sålde vår husbil i våras tycker om att vandra runt här, så vi har hyrt en stuga i närheten, inflikar Lillemor Nordin som i vanliga fall är bosatt i Norrland.

"En underbar tradition"

Sara och Eva Sjöström berättar att de endast missat mässan under ett år sedan 1988:

— Det är liksom ett måste att vara här – en underbar tradition.

Deras vänner Anders, Diana och Kimeta Wachner Olsson finns också på plats, men inte bara för husbilar och husvagnars skull.

— Det är dessutom en jättehärlig gemenskap här. Mässan har hur mycket som helst att erbjuda, säger Kimeta lyckligt.