Tre raka trepoängare på bortaplan, och dessutom två raka matcher utan insläppt mål i SHL. Två fina sviter, som båda två bröts när HV åkte på en snyting i Skellefteå.

- Vi gör ingen bra match och vi kommer inte upp i vår normala standard, säger en besviken Anton Bengtsson till Jnytt efter matchen.

"De tar vara på våra misstag"

Matchen var sevärd och jämn i 40 minuter. Båda lagen hade fina perioder i matchen där det skapades ganska mycket målchanser.

- Det går lite för mycket upp och ner i första och andra perioden. Vi har några bra stunder men för djupa dalar och de tar vara på våra misstag. Inför den tredje sa vi att vi skulle ut och göra en bra period, men det smäller direkt och sen rinner det på, summerar Bengtsson.

Och det small ordentligt, Skellefteås Bud Holloway gjorde mål när pucken studsade via hans huvud och i mål. 5-2 kom efter en snedstuds i sargen och knappa minuten senare blev det 6-2. Målen i de första perioderna kom efter sargstuds och styrningar.

Annons

- Det är lite retligt och irriterande när det blir sådana mål. Men samtidigt är tur något man förtjänar lite också.

Bjöd på fint mål

HV-centern spelade återigen mellan Robin Figren och Oscar Sundh. Den trion var het och skapade ett antal chanser framåt. De bjöd också på ett fint mål där pucken gick som på det berömda snöret innan Bengtsson petade in pucken.

- Det var ett steg i rätt riktning för oss. Vi har sagt i kedjan att vi inte är nöjda hittills men idag tycker jag ändå att vi gör en betydligt bättre match och vi skapar mycket lägen, avslutar Bengtsson.

Redan på torsdagskvällen sätter sig HV71 på planet ner från Skellefteå till Mora. Där ska laget träna på fredagen innan de möter nykomlingarna på lördag.

3 poäng: Robin Figren, rivig match som passade Figren bra. Fint förspel innan målet till 3-..

3 poäng: Robin Figren, rivig match som passade Figren bra. Fint förspel innan målet till 3-2 och även inblandad och involverad i många situationer på isen.

2 poäng: Lawrence Pilut, spelade 24 minuter vilket var klart mest i HV. Och backen stod för en ny fin insats.

1 poäng: Sebastian Wännström, nyförvärvet har onekligen kommit igång i sitt nya lag. Nytt mål och känns ofta farlig i offensiv zon.

Anton Bengtsson var missnöjd med lagets insats mot Skellefteå.
Foto: David Wreland

Relaterat: Segersviten bruten - HV71 förlorade
Relaterat: HV71 förlorade - så var matchen
SHL