Gästande Varbergs BoIS inledde bäst och J-Södra kom inte rätt in i matchen. Bortalaget skulle också göra mål i matchinledningen. Därefter vaknade J-Södra och bjöd ett rakt anfallsspel. Erik Moberg kvitterade på hörna och Daryl Smylie fullbordade vändningen i minut 23.

- De är duktiga, det går inte att sticka under stol med. Men vi visar moral och får 1-1 omgående och sen 2-1 på ett fantastiskt mål. Det är ett superinlägg och Smylie kan inte göra det bättre. Vi har massa chanser känns det som och när vi spelar den längre bollen vinner Orlov och Tommy (Thelin) det mesta, vi skapar farligheter av ingenting, resonerar Erik Moberg efter matchen.

"Vi blandar och ger"

Erik Moberg, mittback i Jönköpings Södra.
Foto: David Wreland

J-Södra spelade med en trebackslinje mot Varberg. Erik Moberg gjorde en fin insats och längst fram gjorde Daryl Smylie livet svårt för gästerna med flera bollvinster.

Annons

- Vi spelade lite i trebackslinje på försäsongen, så det bar ett tag sedan. Vi blandar och ger, men det var väl okej, säger Moberg om backlinjen.

- Han har varit här så kort tid, men vi kommer in i det mer och mer, fortsätter han angående nya tränaren Andreas Brännströms idéer.

I den andra halvleken kvitterade Varberg på straff. Men Jakob Orlov gjorde 3-2 och Tommy Thelin 4-2 i en match som J-Södra vann, laget gör därmed ett litet ryck från just Varberg på kvalplats.

- Det var jätteviktigt och framförallt för självförtroendet. Det var tungt efter fyra raka torsk, men vi förtjänade väl några fler poäng än vi fått. Det var en lättnad och det är bara att kriga på och blicka fram mot nästa match.

Live-published photos and videos via Shootitlive

De var bäst i J-Södra

3 poäng: Daryl Smylie, vann många dueller och bjöd på ett fint mål.

2 poäng: Jakob O..

De var bäst i J-Södra

3 poäng: Daryl Smylie, vann många dueller och bjöd på ett fint mål.

2 poäng: Jakob Orlov, sprang på allt och fick göra ett efterlängtad mål till 3-2.

1 poäng: Erik Moberg, stabil insats i "nya" backlinjen.

Jnytt-TV: Tommy Thelin om matchen och presskonferensen med lagets tränare.