Annons

”Snövit – The Musical” är bröderna Grimms klassiska saga, omarbetad av Robert Dröse som igår gästspelade på Konserthuset i Jönköping. Musikalen är spektakulär och kostymerna extravaganta och fantasifulla.

Scenografin är väl genomtänkt och i det närmaste magisk. Här fanns mer färger än i ett kalejdoskop och det är precis därför musikalen är så fantasisk och jag älskade kvällen med Snövit.

Det här är definitivt en familjeföreställning, vilket inte är fel. Visst älskar jag de mörka, ibland deprimerande, vuxenmusikalerna som får mig att sakna en förlorad kärlek eller få ångest i en mörk och kall värld. Men denna färgexplosion med sin moderna dansmusik får mig på ett larvigt gott humör, och det är så välgörande i våra vuxna hjärtan i dessa så osäkra och mörka tider.

Glitter av spänning och glädje

Annons

Salongen var fullsatt med en publik på mellan 4 och 86 år gamla. Det var tyst på rätt ställe och barnen klappade och skrattade och interagerade med skådespelarna. När Snövit kom springande genom salongen glittrade den yngre publikens ögon av spänning och glädje. Efteråt hörde jag inte en enda missnöjd röst. Alla var fångade av vad som skett på scenen.

Det är det här som är det fantastiska med liveföreställningar med barn. Alla ni föräldrar som tvekar inför att ta med era barn på teater eller musikaler och oroar sig för att de ska störa eller behöva gå på toaletten fem gånger på en timme. Det gör ingenting, det är värt det. Ta med er barnen och gå!

En liveförställning är så annorlunda mot att titta på en tv- data- eller bioskärm. Här möter barnen riktiga människor som sjunger och dansar. Riktiga prinsessor och häxor och tro mig, de kommer att vara trollbundna och njuta så till den grad att du själv slappnar av och njuter lika mycket.

Amy imponerar

Amy Deasismont (känd som Amy Diamond) är en oslipad diamant. Hennes sång och skådespeleri är strålande och hon är en perfekt Snövit. Som Jönköpingsbo kan jag inte låta bli att le och känna stolthet över den här lilla flickan som nu vuxit upp till en fullfjädrad artist som numera representerar vår stad på landets olika scener. Alla gjorde ett strålande jobb. Lite synd för alla Nanne Grönwall-fans att hon var sjuk, men hennes ersättare gjorde ett bra jobb.

Det finns inget bättre än en salong som fylls av barns skatt. På fredagskvällen var salongen i Konserthuset full av skratt och även om just den här föreställningen nu åker vidare, mot andra städer och andra barn, så följ mitt råd. Ta med barnen till teatern, de kommer att tacka dig!