I vintras var nedläggningarna täta bland butikerna på Östra Storgatan i centrala Jönköping. Sportkedjan Intersport var en av butikerna som valde att avsluta sin verksamhet på gågatan och sedan dess har lokalerna stått tomma och ekande.

Nu meddelar lokalförmedlaren av fastigheter, Quadrent, att den gamla Intersportbutiken kan komma att göras om till kontor med möjlighet till 110 kontorsarbetsplatser. Omställningen kommer ske i samråd med hyresgästen och det finns möjlighet att hyra hela lokalen eller bara delar av den. Vem hyresgästen blir är ännu inte klart.

Ont om centrala kontorsytor

- Det finns fortfarande en möjlighet för en butik att gå in om man hittar rätt hyresgäst. Men det är ganska svårt idag att hitta stora ytor i centrum för kontor så vi hoppas såklart på en verksamhet som har behov av att det är smidigt för besökare att ta sig och har nytta av att ligga centralt, säger Astrid Hägg Hansson, marknadsansvarig på Quadrent.

Annons

- Jag har inga spekulanter än. Vi kommer börja jobba med att marknadsföra och leta hyresgäst till det, säger lokalförmedlaren David Hjalmarsson.

I samband med att butiken ställs om kommer även fasaden att byggas om med stora glaspartier mot Östra Storgatan.