Annons

Många trodde nog på en jämn match med oviss utgång när Djurgården och JIK drabbade samman i Eriksdalshallen. Men det var aldrig nära att bli spännande.

JIK ledde visserligen bara med ett mål efter första perioden, men i andra perioden kom rycket som visade sig bli matchavgörande.

Annons

– I andra var det klapp klapp-lir från vår sida. Sedan var vi tunga i tredje, då vi gjorde flera psykologiska mål. Vi visade att vi är trygga och starka som grupp, säger Niklas Pålsson, som förstås var riktigt nöjd och glad efteråt.

– Det är detta man lägger ner alla timmar för, så det är fantastiskt kul. Vi har verkligen prickat formen, vi gjorde vår bästa match på hela säsongen. Vi har tre femmor som går in och producerar och gör allt som vi ska. Det visar att vi prickade rätt med vår träning.

”Överlägset största”

Niklas Pålsson rankar det här avancemanget högt i sin tränarkarriär.

– Jag har vunnit två norska mästerskap, men det här är absolut det överlägset största. Jag har tagit upp ett lag, det var inte så att jag kom till ett färdigt lag. Men handlar inte bara om mig, utan om att vi tillsammans har gjort ett bra jobb.

Skillnaden mellan superligan och allsvenskan är dock stor, och för JIK gäller det att förstärka laget för att ha chans att etablera sig i högsta serien.

– Jag tror att alla vet om det, så är det bara. Men exakt hur det ser ut får vi ta längre fram. Nu ska vi njuta och det blir mer firande i helgen, säger Niklas Pålsson.