Annons

Två raka förluster mot topplagen Nybro och Kalmar gör att HC Dalen har tappat mark i södra hockeyettans vårserie. På fredagen möttes dock toppduon och Dalen hade således chansen att knappa in när Tyringe kom på besök.

En jämn förstaperiod gick mot 0-0, men med två sekunder kvar tog gästerna ledningen med ett blytungt mål.

Dalen vände på matchen i den andra perioden och hade 2-1 när gästerna fick powerplay där de kvitterade och det var lika inför tredje.

Ian Örnskog gav hemmalaget ledningen på straff redan efter 33 sekunder och Dalen satt återigen i förarsätet. Men Tyringe kvitterade på nytt när det återstod knappt nio minuter. Efter kvitteringsmålet var det Dalen som hade mest puck i offensiv zon, men något segermål var aldrig speciellt nära och ställningen var 3-3 efter tre perioder.

Annons

– Jag tycker inte det är speciellt farligt. Vi skapar inte något speciellt sådär och orken tröt lite idag. Det är tungt, säger Erik Glimberg till Jnytt.

"Vi slösar energi"

Tyringe har precis avgjort matchen.
Foto: Erik Boström

I förlängningen avgjorde Tyler Coulter för Tyringe.

– Det klickar inte för oss idag, vi kuggar inte i varandra. Vi slösar energi på onödiga åkningar när vi inte åker ihop och det tar mycket energi för oss, menar Glimberg.

Går det att peka på något speciellt som ligger bakom?

– Nej, och vi kan inte skylla på något. Vi kan inte skylla på att det är mycket träningar och matcher för det är lika för alla. Vi får ta oss en funderare imorgon och sen är det ny match på söndag, säger Glimberg utanför ett besviket hemmaomklädningsrum.

– Det är besviket och jag är besviken på mig själv också. Jag har inget att skylla på, jag vill vara en ledande spelare men kommer inte alls loss. Det saknas energi och det är för dåligt.

En något tröstande faktor för HC Dalen är att Kalmar vann mot Nybro och Dalen knappade således in en poäng på serieledarna, men det är en klen tröst.

– Just nu är vi inte bättre än så här, Nybro har en match mer spelad, men Kalmar är ju med där uppe också. Det ser inte jättebra ut, men visst, chansen finns. Vi ska ju spela mot alla lag två gånger till, avslutar Glimberg.

På söndag spelar Dalen borta mot Mörrum i den sjätte av totalt 21 omgångar.

Matchfakta

HC Dalen-Tyringe SoSS 3-4 (0-1, 2-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (19:58) Belmin Mesano..

Matchfakta

HC Dalen-Tyringe SoSS 3-4 (0-1, 2-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (19:58) Belmin Mesanovic (Lidgren, Ljung)

Andra perioden: 1-1 (4:01) Christian Kristiansen (Romfors, Persson), 2-1 (14:00) Oscar Josefsson (Åkerman, Ohre), 2-2 (16:05) Mattias Eriksson (Coulter, Corbett)

Tredje perioden: 3-2 (0:33) Ian Örnskog, straffmål, 3-3 (11:24) Tyler Coulter (Eriksson)

Fjärde perioden: 3-4 (2:56) Tyler Coulter (Anarp, Celec)

Skott: 48-38 (12-12, 20-10, 14-14, 2-2)

Publik: 145