Annons

Charterarrangören TUI sätter upp en avgång till den lilla ögruppen Kap Verde i Atlanten utanför Senegals kust den 2 februari nästa år. Det blir första gången som resmålet finns med i flygplatsens charterprogram.

– Vi är jätteglada för att TUI väljer att göra den här satsningen på Kap Verde från Jönköping. Att invåndarna i vår region nu kan ta sig till sin närmaste flygplats för att uppleva detta spännande resmål, i stället för att ägna flera timmar i bil på att ta sig till flygplatsen, tror och hoppas vi kommer uppskattas av många, säger Henrik Älverdal, marknadschef på Jönköping Airport, i pressmeddelandet.

Soligt och varmt

Det var för ett tiotal år sedan som TUI började etablera sig på Kap Verde. Många förknippar ögruppen med solsäkert klimat och ändlösa stränder. Resmålet uppges passa den som vill ha äventyr och upptäcka något nytt, eller för den som bara vill koppla av.

Annons

– Kap Verde har på kort tid blivit ett av våra absolut populäraste resmål. Soligt och varmt under vinterhalvåret och ett hotellutbud för alla smaker, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige, i pressmeddelandet.

Större flygplan

Flygresan kommer att göras med en Boeing 767-300, som har plats för 328 passagerare. Förutsättningen för att det hela blir av är att Jönköping Airports planer på att bygga ut också blir verklighet.

Under nästa vintersäsong går det även direktflyg till Gran Canaria och Teneriffa från Jönköping Airport.

Det blir första gången som resmålet finns med i flygplatsens charterprogram.
Foto: Filip Magnusson

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app