Det var tumultartade scener när Fagerhult Habos P16-lag tog emot Lockerud Mariestads motsvarighet i Habo sporthall i lördags. Domaren, Sebastian Åberg, valde att bryta matchen i tredje perioden sedan han blivit hotad.

– Det här är det värsta jag varit med om under mina femton år som domare. Publiken är publiken och de höll på att håna och såna här saker men till slut fick jag nog efter en situation där en bakom mig på läktaren säger att vafan dig ska man ta reda på vart du bor en mörk kväll, säger han till sajten Innebandymagazinet.

”Blir lite tumult”

– Så jag bryter matchen och går till Habo och säger att ni får tömma hallen på grund av vår arbetssäkerhet, det är inte hållbart. Då blir det lite tumult där ledarna tycker att det är onödigt och att jag inte har rätt att göra det och då kommer det in en annan förälder på planen och tycker att jag är dum i huvudet.

Annons

Det stod 6-6 när matchen bröts och det är ännu oklart vad påföljden blir.

Det här är andra gången som det är stökigt på läktarna i Habo sporthall den här säsongen. I november misskötte sig några åskådare i samband med att Fagerhult Habo och Jönköpings IK möttes i juniorallsvenskan.

Fotnot: Jnytt söker Eva Johansson, vice ordförande och ungdomsansvarig i Fagerhult Habo, för en kommentar.