Annons

Matchen mellan Råslätts SK och Jönköpings BK spelades aldrig klart. Anledningen till det är att en spelare i hemmalaget ska ha gett domaren en örfil i samband med att han blev utvisad.

Matchen bröts och lagen och domare gick in i respektive omklädningsrum.

Där ska ytterligare en incident inträffat.

Polis tillkallades och enligt den polisanmälan som patrullen på plats upprättade ska spelaren och ytterligare två personer ha tagit sig till domarrummet och där gett sig på domaren och en matchobservatör som ska ha varit på plats. De båda ska enligt anmälan ha fått motta slag och en av dem ska även fått ta emot ett strupgrepp.

Klubben vidtar åtgärder

När Jnytt når RSK:s sportchef, Alessandro Severino, är han bedrövad över att RSK varit inblandat.

Annons

– Det här tar oss 20 steg tillbaka. Vi måste få reda på vem som var inblandad i det. Sen kommer vi vidta våra åtgärder, är de spelare så spelar de inte mer fotboll i Råslätts SK, det är ett som är säkert, säger han.

Severino var med i matchen och berättar att det blev kamp om bollen precis vid avbytarbåset. En spelare ur vardera lag hamnade då i en ordväxling. Samtidigt, när blickarna drogs till tjafset ska något annat ha hänt, något som alltså gjorde att domaren ska ha fått en örfil.

– Det är väldigt tråkigt, det är luddigt vad som hänt. Vi ska ta tag i det här nu, vi ska ha styrelsemöte i kväll för att försöka reda ut vad som har hänt. Vi kommer vidta åtgärder, det är luddigt just nu, men vi kommer att ha med lite folk på mötet som var med som publik på matchen för att få en bild av vad har hänt.

"Socialt projekt"

RSK:s styrelse hade ett telefonmöte under kvällen, och då beslutade de att stänga av spelaren i fråga på livstid.

– Vi står fast vid att det inte blir någon fortsättning på Råslätt på livstid. Det som har hänt är jättetråkigt och vi har nolltolerans mot detta. Det här laget är ett socialt projekt, och det kan bli så att laget läggs ner på grund av detta, säger Alessandro Severino, som uppger att det var en enig styrelse som tog beslutet.

Jnytt har sökt Mikael Eriksson, ordförande i Jönköpings Fotbolldomareklubb, för en kommentar.

Du har väl inte missat att ladda ner Jnytts app?