Annons

Det misslyckades dock och polisen kunde gripa honom.

Den då 28-årige mannen dömdes först till livstids fängelse i tingsrätten, en dom som hovrätten sänkte till 16 års fängelse. Försvaret hävdade att mannen inte var vid sina sinnens fulla bruk när mordet begicks. 28-åringen dömdes även för narkotikabrott och dopningsbrott.

Nu vill den dömde mördaren träffa en kvinnlig bekant i fängelset i Kumla. Men både Kriminalvården och Förvaltningsrätten säger nej.

Hög risk

Anledningen är, enligt tidningen GT, att han är dömd för kvinnomord och att han bedöms ha hög risk för att återfalla i brottslighet.

Annons

Kvinnan som mördades på Rosenlund hade knivhuggits i hjärta, lungor och kranspulsådern.

Kvinnlig bekant

I fängelset i Kumla har mannen fått besök av sin familj. I november 2016 ansökte han om att få träffa en kvinnlig bekant innanför murarna, men detta avslog Kriminalvården. Beslutet överklagades till Förvaltningsrätten i Karlstad som också avslår överklagandet.

Skälet till detta motiverar Förvaltningsrätten:

"Av utredningen i målet framgår att XX är dömd för mord på en kvinna han känt en kortare tid." och "Kriminalvården har bedömt att risken for återfall i brott är hög och har pekat på ett antal riskfaktorer hos XX som talar emot beviljande av besökstillstånd för XX."

Högsta säkerhetsklass

Den dömde mannen har tidigare ansökt om att sitta av sitt straff på Tidaholmsanstalten. På grund av säkerhetsskäl placerades han i Kumlaanstalten som har flera avdelningar som med högsta säkerhetsklass.

Där är flera av landets allra farligaste förbrytare placerade.

Mannen har även ansökt om tillstånd till att ha telefon i fängelset, detta för att kunna komma i kontakt med sin flickvän. Även detta har han tidigare fått avslag på.