Annons

Svenska skolelever har allt svårare att beviljas ledighet för aktiviteter utanför skolundervisningen. Därför så satsar Dreamhack nu på att lova läxläsning i matte, engelska och datorprogrammering för att ge fler elever ska få ledigt och kunna delta i världens största LAN-festival – utan att falla efter i studierna. Läxläsningen ske den 1 december i direkt anslutning till Dreamhack Winter på Elmia.

Det är i samarbete med Ljus och bildskolan LBS samt Destination som Dreamhack nu satsar på läxläsning. Undervisningen sker i regi av tre välkända lärare på Elmia.

För att göra det ännu lättare att få ledigt för att gå på Dreamhack så erbjuder Dreamhack också ett brev som kan lämnas till elevens rektor.

– Dreamhack är inte bara en unik mötespunkt för många av Sveriges ungdomar, utan också en upplevelse för livet. Vi är övertygade om att våra festivaler ger en unik möjlighet att träffa likasinnade och ger en värdefull och berikande erfarenhet. På samma sätt som deras föräldrar och lärare kan delta på konferenser eller andra utbildningar är festivalen en chans att lära sig något nytt och växa. säger Marcus Lindmark, festivalgeneral för Dreamhack.

Annons

Dreamhack är världens största datorfestival. Dreamhacks rötter och själva kärna är LAN-..

Dreamhack är världens största datorfestival. Dreamhacks rötter och själva kärna är LAN-festivalerna, med störst fokus på Dreamhack Summer och Dreamhack Winter. Deltagarna tar med sig sina egna datorer och ansluter sig till ett stort lokalt nätverk.

Dreamhack är också Sveriges första konsumentorienterade mässa/evenemang för datorspel, spelkonsoler och datorer.

På festivalerna spelas turneringar i e-sport, hålls tävlingar och konserter av kända musikartister, samt föreläsningar av spelutvecklare och mycket mer.