Det blev förlust borta mot Modo, men HV71 tog revansch i returmötet i Kinnarps Arena. Johan Lindbom gläds åt att hans lag reste sig och vann efter den slätstrukna insatsen i Örnsköldsvik.
– I fredags var det absolut ingen bra insats. Det gör att det blir ängsligt i leden och att man börjar ifrågasätta. I lördags var det inget skönspel, men det var en bra insats rakt igenom, menar Lindbom.
Eftersnacket kom dock att handla om Chris Campolis huvudtackling mot Peter Öberg och Bobby Butlers mot Ted Brithén, som ådrog sig en hjärnskakning.

Fakta

Ishockey, SHLFrölunda HC-HV71Läget i Frölunda: Toppar tabellen två poäng före Skellefteå, m..

Fakta

Ishockey, SHLFrölunda HC-HV71Läget i Frölunda: Toppar tabellen två poäng före Skellefteå, men förlorade med hela 0-5 borta mot Linköping i förra omgången. I den matchen saknades backarna Oscar Fantenberg, Lukas Bengtsson och Christoffer Persson.Läget i HV71: Vann med 3-0 hemma mot Modo i lördags. Chris Campoli är avstängd och Ted Brithén saknas på grund av hjärnskakning. Teemu Laine och Björn Melin är långtidsskadade. Axel Eidstedt, Ryan O´Byrne och Simon Önerud är tillbaka i truppen jämfört med senast.Nedsläpp: 19.00, Scandinavium.

”Får se hur han mår”
– Vi undersökte Ted under matchen i lördags och vår läkare följde upp med en ny undersökning i dag (läs: i går). Tacklingen mot huvudet tar så olyckligt att vi nu kan fastslå att Brithén drabbats av en hjärnskakning. Det är osäkert hur länge han blir borta och vi får se hur han mår senare i veckan, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark till klubbens webbplats.
Butler har inte anmälts och riskerar därmed inte att bli avstängd. Det blev däremot Campoli, som är avstängd i de sju närmaste matcherna.
– Det är framför allt olyckligt att en spelare blir skadad. Jag känner Chris och vet att han inte vill skada någon. Drevet i media efteråt har dock varit horribelt, att motståndarnas tränare (Andreas Johansson) säger att han visste att Campoli skulle skada någon är inte schysst. Jag försvarar absolut inte tacklingen, men proportionerna har varit orimliga, menar Lindbom, som även kritiserar att domarna inte visade ut Butler.

Tre av topplagen
– Det var en solklar miss. En checking to the head ska ge matchstraff, men det missade domarna.
HV71 har nu tre tuffa uppgifter framför sig. Den här veckan består av bortamatcher mot serieledande Frölunda och fyran Linköping och hemmamöte med tvåan Skellefteå.
– Det är alltid trevligt och fullt av möjligheter, säger Johan Lindbom om de tre matcherna.
– Vi har inte vunnit mot någon av dem, men det har varit jämna matcher och vi har varit nära att ta poäng. Därför är det dags nu. Vi har haft en benägenhet att spela bra mot de bättre lagen och sämre mot lagen längre ner i tabellen. Vi har chans den här veckan om vi maximerar vår prestation.

SHL