Både Olle Ek och Oliver Löfwenius kom till Hallby inför säsongen 2016/17 och har sedan dess blivit tongivande spelare i laget. På onsdagseftermiddagen kallade tränaren och sportchefen Kim Shepherd till pressträff för att presentera att duon blir kvar i klubben till och med säsongen 2020/21.

– Det är två nyckelspelare som förlänger, och det är ett jättestort steg i nästa säsongs truppbygge. Det gäller att sätta truppen så tidigt som möjligt, säger Shepherd.

– Som tränare känns det jättebra att veta att jag kan investera mycket tid i att spelarna är här nästa säsong också. I rollen som sportchef betyder det att det minimerar arbetet jag behöver lägga under våren. Hade någon tackat nej hade vi varit tvungna att leta efter ersättare.

”Ganska lätt beslut”

Olle Ek, 20, spelade i Alingsås U-lag i division 1 innan han vände hemåt till Jönköping igen. Sedan dess har niometersspelaren vuxit ut till en nyckelspelare och blivit lagkapten i Hallby. Därför borde hans framfart inte ha gått obemärkt förbi hos klubbarna i handbollsligan.

Annons

– Det har funnits lite intresse, men det har inte gått så långt eftersom det är så tidigt. Det var ett ganska lätt beslut att förlänga. Jag trivs väldigt bra och det känns jättebra att ha bestämt sig så här tidigt, säger Ek.

Det finns dock klausuler som möjliggör spel i en annan klubb innan avtalet löper ut.

– Nästa år är det 100 procent att jag spelar i Hallby. Men därefter är det omförhandlingsbart om vi inte går upp. Man kan säga att det är ett kontrakt på ett plus två år, förklarar Ek.

Oliver Löfwenius, med Alingsås som moderklubb, spelade ett år i Anderstorp innan han valde spel med Hallby. 21-åringen menar att det inte fanns mycket att tveka på när erbjöds nytt kontrakt.

Förs diskussioner

– Det känns riktigt bra, och det var kul att de hörde av sig tidigt. Det är inte många klubbar som börjar snacka redan nu. För egen del betyder det här att jag bara kan fokusera på handbollen och studierna. Jag trivs jättebra här, det känns som att jag har hittat hem, säger han.

– Jag har inte hunnit höra något från andra klubbar, men jag kan helt ärligt säga att jag hade valt Hallby 99 gånger av 100 ändå.

Hallby har sedan tidigare förlängt kontrakten med Charles Hugoson och Joel Järlfors. Däremot sitter både Nikola Djordjevic och Robin Svensson på utgående kontrakt, men i deras fall förs det diskussioner om en förlängning.

– Det är två kvalitetsspelare och jag hoppas jättemycket på att få behålla den här truppen. Vi får se var vi landar, säger Kim Shepherd.