Annons

I augusti förra året berättade Jnytt om de melodiska hårdrockarna i nya hårdsatsande bandet Rexoria - Cristofer Svensson från Jönköping samt Frida Ohlin, Jonas Gustavsson och Martin Gustavsson från Stockaryd utanför Sävsjö.

Sedan har det gått snabbt. I slutet av året supportade de Toxic Rose i Linköping, gjorde en minturné med tre konserter i Stockholm och gjorde två spelningar på Silja Lines ”Rock The Boat” tillsammans med Hardcore Superstars, Raubtier, Entombed, Electric Buys, Nicke Borg och Maskinisten.

En EP i ryggen

Detta med endast en EP i ryggen. Och redan den 17 mars spelar de på Denim & Leather i Jönköping, som support till Bloodbound. Det var via det bandets kontakter de också blev inbjudna till Europaturnén.

– Det kändes helt chockartat att få göra en sådan grej - utan att ens ha något skivbolag eller bokningsbolag i ryggen. Det blev några paniksamtal till våra chefer för att få ledigt, säger sångerskan Frida Ohlin.

Annons

Det fanns fler band som var intresserade men bokningsbolaget tyckte att de passade in bäst musikaliskt.

Hur tror du det blir att åka runt i buss med fyra band tillsammans?

– Vi blir väl 15-20 personer och jag vet inte om det bli en eller två bussar. Vi får i alla fall vårt eget utrymme där vi ska sova. Det här är ju vad jag drömt om hela mitt liv och bara att få se alla länderna - det är rock'n'roll.

Första albumet

De länder som ingår i turnén, med 13 bokade konserter, är: Tyskland, Polen, Österrike, Tjeckien, Ungern, Frankrike, Schweiz och Belgien.

Men innan de drar på turné ska de in i studio för att spela in sitt första album. Det ska spelas in i Studio Fredman, där band som In Flames, Bring Me The Horizon och Hammarfall spelat in tidigare. Plattan, som ska heta ”The World Unknown” ska släppas lagom till turnén, som inleds den 28 mars och avslutas 9 april.

– Det blir samma musikstil - hårdrock som är lättlyssnad.

När vi träffade bandet i höstas dubblerade Jonas Gustavsson på bas och gitarr. De sökte då en basist.

Har ni hittat någon än?

– Nej, men det funkar bra som det är. Vi känner att vi inte behöver någon basist nu och lägger inget fokus på det - men vi har inte stängt dörren, säger Frida Ohlin.