Annons

JB tog initiativet från start mot Mölndal. Inte ens två och en halv minut hade spelats när Oskar Davidsson gjorde matchens första mål. Hemmalaget gjorde sedan ytterligare tre mål i första halvlek och ledde därmed med 4-0 i paus.

Matchfakta

Bandy, Kval till allsvenskan

Jönköping Bandy IF-Mölndal Bandy 7-0 (4-0)

JB:s målskyttar: Oskar D..

Matchfakta

Bandy, Kval till allsvenskan

Jönköping Bandy IF-Mölndal Bandy 7-0 (4-0)

JB:s målskyttar: Oskar Davidsson, 3, Jimmie Magnusson, 2, Daren Richardson, 2.

Publik: 137, Råslätts IP.

– I första var isen hyfsat spelbar. Vi kände att vi var numret större och skapade en del, säger Dennis Gustafsson.

Det blev aldrig någon dramatik i matchen. JB hade full kontroll på händelserna, gjorde tre mål i andra halvlek och gick till slut segrande med 7-0.

”Gjorde det svårspelat”

Annons

– Det kom snöblandat regn när andra halvlek började och det gjorde det svårspelat. Det gjorde att siffrorna hölls nere för dem. Det blev mycket utkast från målvakterna och mycket lyror och långbollar, säger Gustafsson, som naturligtvis var nöjd efteråt.

– Det var en bra och jämn laginsats där vår lagkapten Josef Sollenby gick i bräschen. Vi ska njuta av den här segern i kväll, och sedan får vi ladda om batterierna i morgon och se till att förbereda oss så bra som möjligt för nästa match.

Bara vinnaren går upp

Det här var den första av sex omgångar i kvalserien, och det är fyra lag som gör upp om en plats i näst högsta serien nästa säsong. De övriga lagen i serien är Åby/Tjureda och Åtvidaberg.

– Det krävs att vi kommer upp i den nivå vi kan. Om man tittar på högstanivån är det inget av de andra lagen som når upp till den nivå vi har. Men det gäller att vi är koncentrerade och fokuserade, säger Dennis Gustafsson, som ser Åby/Tjureda som det starkaste av de tre division 1-lagen.

– Deras spelare har ganska mycket erfarenhet, och det är viktigt i ett kval. De ses som det största hotet, men vi måste komma upp i rätt nivå i varje match.

JB