Annons

Matchfakta

Innebandy, SM-kvartsfinal 1:7

Mullsjö AIS-Växjö IBK 4-3 (1-1, 3-0, 0-2)

Målskyttar..

Matchfakta

Innebandy, SM-kvartsfinal 1:7

Mullsjö AIS-Växjö IBK 4-3 (1-1, 3-0, 0-2)

Målskyttar, Mullsjö: Jesper Kivipaasi, Kim Ganevik, Anton Vestlund, Rikard Eriksson.

Växjö: Karljohan Ahlroth, 2, Manuel Engel.

Publik: 1 118, Nyhemshallen.

Mullsjö satte högsta fart direkt och hade en boll i målramen redan i första bytet. Men det var Växjö som, något ologiskt, gjorde matchens första mål innan hemmalaget kvitterade genom Jesper Kivipaasi.

– Vi kom ut starkt och skapade mycket. Det kunde ha stått 3-0 eller 4-0 efter första, men målen kom i andra i stället. Det lossnade trots att vi inte hade lika många chanser då, konstaterar Rikard Eriksson.

Annons

Ja, Mullsjö nådde kanske inte samma nivå spelmässigt i mellanakten men satte sina chanser och drog ifrån till 4-1. Kim Ganevik, Anton Vestlund och Rikard Eriksson gjorde varsitt mål och såg till att västgötarna hade ett bra utgångsläge inför de avslutande 20 minuterna.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Stod emot slutforcering

Växjö reducerade till 4-2 i powerplay tidigt i tredje perioden och när gästerna även satte 4-3 var Mullsjös tidigare säkra ledning hotad.

Men Mullsjö stod emot Växjös slutforcering, höll undan och vann med 4-3.

– Vi blev lite passiva när vi bevakade ledningen. Det blev lite mentalt när vi backade hem. Vi får ta med oss att vi måste fortsätta skapa framåt när vi leder, det är det vi kan förbättra, säger Eriksson, som annars är nöjd med insatsen.

– Det kändes som att vi hade kontroll hela matchen. De hade lägen i slutet men sett till hela matchen var vi det bättre laget.

Rikard Eriksson stod för ett mål och en målgivande framspelning och var en av Mullsjös främsta segerorganisatörer.

– Det var helt okej. Jag hade inte så många avslut. Det kändes bra i vår femma hela matchen, jag är väldigt nöjd även om det finns mer att ta av för egen del, säger han.

”Klart det blir rivalitet”

Att det är heta känslor mellan lagen märktes redan från start. Det var en del gruff mellan spelarna och framför allt vid två tillfällen hettade det till ordentligt på planen. Det resulterade i tre femminutersutvisningar.

– Det är två jämnbra lag som har varit på samma nivå i några år, det är klart att det blir rivalitet då. Det blir nog en tajt serie med jämna matcher, säger Eriksson.

Redan på lördag vänder den här kvartsfinalserien till Fortnox Arena i Växjö.

– Det är klart att det alltid är jäkligt skönt att ha hemmaplansfördelen med sig. Nu ska vi se till att behålla den fördelen, säger Rikard Eriksson.

– De kommer hit för att spela på kontringar, och vi pratade mycket om att se till att ha deras tredje gubbe och stänga ner deras spelvändningar. Då är mycket vunnet.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV: Hör vad Jesper Kivipaasi säger om matchen.