Annons

Oscar Palm gör comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia efter ett års uppehåll från banracingen. Comebacken blev den bästa möjliga eftersom han vann båda racen i lördagens säsongspremiär på Ring Knutstorp i Skåne.
Detta var hans första Carrera Cup-segrar i karriären, och han belönades med såväl Michelin Award som Mobil1 Award efter racet.

”Känner mig trygg i bilen”
– Det kändes bra, jag hade ganska god kontroll på läget. Så har det känts ända sedan testet. Jag känner mig mycket trygg i bilen och nya teamet med Xlander, Stefan Pettersson/Steber Racing och Anders Conradzon som teamkollega känns grymt. Vi har fantastiskt kul tillsammans i tältet mellan racen, vilket är viktigt. Jag tycker både Lars-Bertil (Rantzow) och Matte (Mats Karlsson) har visat bra racefart vilket är kul för säsongen. Nu hoppas jag på bra fighter framåt och ytterligare några förare, det kommer definitivt bli tajtare i Göteborg, säger Oscar Palm till tävlingens webbplats.
Nästa tävling i Carrera Cup Scandinavia är Göteborg City Race 6-7 juni.

Jobbig lördag
Tenhultsbördige Linus Ohlsson hade däremot en jobbig lördag på Ring Knutstorp. I första STCC-racet blev han påkörd av Richard Göransson och tvingades bryta. Han fullföljde andra racet och blev sexa.
– Inte min bästa helg i karriären. Sakta men säkert under helgen kom vi framåt med bilen och jag trodde vi skulle hitta det sista lilla till racen men det fattades fortfarande en del, säger han i ett pressmeddelande.
Nu kom han inte ens ett varv i första racet innan han tvingades bryta med en skadad bil, och i andra racet blev det kökörning.
– Jag fastnade bakom Mattias Andersson och det gällde bara att komma i mål. Jag är jättemissnöjd med helgen men jag är samtidigt väldigt tacksam över att jag fått chansen av Team Kia. Om jag inte blivit påkörd i första racet tror jag att jag hade haft bra chans till en pallplats och då hade varit succé i stället, säger Linus Ohlsson.
STCC har sin nästa tävling i Tierp 23-24 maj.