Annons

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK-Warberg IC 6-2 (1-1, 1-1, 4-0)

Målskytt..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK-Warberg IC 6-2 (1-1, 1-1, 4-0)

Målskyttar, JIK: Elin Rejgård, Clara Lundell, Alma Kilpeläinen, Moa Jakobsson, Cajsa Elm, Micaela Lundmark.

Warberg: Sandra Hawerman, Jenny Dahl.

Publik: 289, Arenan Idrottshuset.

JIK har efter en stark säsong haft ett bra utgångsläge för att nå säsongens stora höjdpunkt: SM-slutspelet. Nu, med tre omgångar kvar att spela, kan Jönköpingslaget kvittera ut slutspelsbiljetten.

– Det känns som att det har varit klart ganska länge. Med tanke på att vi gjorde en så bra höst har vi skaffat oss en lucka nedåt. Vi är vana vid att sela matcher på liv och död, därför har det här varit en omställning att hamna i det här läget, säger Gabriella Strandberg, som nämner flera faktorer bakom framgången.

Annons

Drog ifrån i tredje

– En anledning är att Johan Ivarsson och Thommy Edberg klivit in som tränare. De har strukturerat om så att vi spelar mycket efter våra resurser. Sedan är vi ganska många spelare som har varit här i fem säsonger och som har valt att stanna även när det har gått dåligt. Laghjärtat har gått först. Samtidigt har vi plockat in talanger och fått in finlirare. Med rätt coachning har vi fått grepp om det.

Det stod 2-2 efter två spelade perioder i mötet mellan JIK och Warberg. Hemmalaget inledde tredje perioden med att reda ut ett numerärt underläge. Därefter drog man ifrån till 6-2, vilket blev slutresultatet.

”Har stort laghjärta”

– Nyckeln var att vi lyckades stänga ner deras powerplay. Hade de gjort 3-2 hade de fått medvind, och då kanske det hade sett annorlunda ut. Men nu stängde vi ner dem och sedan var vi kliniska när vi fick våra lägen. Vi fick matchen dit vi ville och kunde spela på ledningen, säger Gabriella Strandberg, vars lag har avgjort flera matcher i tredje perioden den här säsongen.

– I förra matchen gick det inte så bra, men annars har vi haft självförtroende och satt våra chanser. Vi har varit kliniska när lägena har kommit. Vi blir inte stressade utan litar på att det ska lösa sig.

Gabriella Strandberg valde alltså att skriva på ett nytt kontrakt med JIK i anslutning till lördagens match. Det nya avtalet sträcker sig över ett plus ett år.

– Jag vill uppleva framgång med samma spelare som jag har åkt runt i Sverige och förlorat med. Vi har hunnit växa till oss och har ett stort laghjärta, säger hon.