Tre poäng: Mattias Tedenby

Spräckte sin egen målnolla när han gjorde det viktiga 2-1-m..

Tre poäng: Mattias Tedenby

Spräckte sin egen målnolla när han gjorde det viktiga 2-1-målet som kom efter en soloprestation. Var nyttig med sin fart och i presspelet.

Två poäng: Victor Ejdsell

Växte in mer och mer i matchen och gjorde en riktigt bra tredje period. Nyförvärvets mål betydde 3-1 och var spiken i kistan.

En poäng: Robin Figren

Ställdes mot sin förra klubb – och det gick inte ta miste på att han var spelsugen. Gick inte att stoppa på isen.

Säsongens första mål ska firas! HV71:s Mattias Tedenby har precis gjort 1-2 under torsdagens ishockeymatch i SHL mot Frölunda i Scandinavium.
Foto: Thomas Johansson/TT

Robin Figren ställdes mot förra klubben Frölunda som han representerade under fyra säsonger.
Foto: Thomas Johansson/TT

Två raka förluster i SHL och utslaget ur CHL. HV71 har långt ifrån haft sin bästa vecka i föreningens historia. Men mot Frölunda kom en rejäl uppryckning – och första SHL-segern på närmare två veckor.

– Det känns jättebra att vinna igen. Vi gjorde det väldigt bra, det var kanske vår bästa match den här säsongen, säger Mattias Tedenby.

Annons

HV71 forecheckade högt upp och satte press i Frölundas zon redan från början. Därför var det rättvist att gästerna tog ledningen genom Max Wärn.

– Vi spelade bra defensivt i första, då det inte hände jättemycket från något håll. Men vi åt oss in i det och spelade bra i både andra och tredje, säger Tedenby.

Frölunda kvitterade till 1-1 i andra perioden, men det var det enda glädjeämnet för göteborgarna den här kvällen. Tredje perioden gick i HV71:s favör, och efter 8.26 såg Mattias Tedenby till att bortalaget var i ledning på nytt efter en riktig soloprestation. Tedenby gjorde bort tre motståndare innan han skickade upp pucken i bortre krysset.

”Blundade och sköt”

– Jag fick pucken i mittzon av (Alexander) Ytterell, hade bra fart och kom igenom. Jag siktade på bortre hörnet och blundade och sköt, säger målskytten.

Därmed gjorde Tedenby sitt första SHL-mål under pågående säsong, något som var efterlängtat.

– Ja, det är alltid skönt. Nu slipper jag tänka på det här och kan bara köra vidare. Det blir att man funderar lite grann men nu är det överstökat.

HV71 hade full kontroll på tredje perioden. Efter att Victor Ejdsell utökat ledningen till 3-1 kändes segern aldrig hotad.

– Jag håller med. Vi spelade riktigt bra i tredje som var vår bästa period i matchen, vi tillbringade långa perioder i Frölundas försvarszon.

Tedenby och hans lagkamrater ställdes mot de tidigare HV71-spelarna Adam Almquist och Lias Andersson. Men det gjorde inte segern extra skön, enligt Tedenby.

– Nej, det ska jag inte säga. Det var kul att se dem igen, det var ett tag sedan jag träffade dem.

Hemmamatch igen

HV71 har haft fem raka bortamatcher i SHL, men på lördag är det dags att spela match i Kinnarps Arena igen. Serieledande Färjestad kommer på besök och ställs då mot ett spelsuget mästarlag.

– Det ska bli skönt. Vi har haft många bortamatcher och har rest mycket, vilket gjort att det har blivit lite sömn. Det har varit en tuff period, men det var skönt att avsluta den här resan med en vinst, säger Mattias Tedenby.

– Vi får försöka hitta det positiva i det vi gjorde i dag. Förhoppningsvis gav dagens match lite självförtroende.

Relaterat: HV71 vann igen efter dystra veckan
Relaterat: HV71 vann igen efter dystra veckan
SHL