Annons

Det är Jönköpingskrögaren Hamid Roshandel som står bakom de båda restaurangsatsningarna. Han är även delägare i den italienska restaurangen Dornacci på Asecs.

Tidigare i år meddelade han att han ville sälja Jönköping fried chicken och Copperfield på grund av tidsbrist, men nu har han kommit på andra tankar och kommer satsa på helt nya koncept.

I lokalen på Östra storgatan blir det en turkisk kebabbar under namnet Çok Döner. Çok betyder ”mycket” och syftar till det rikliga bufféutbudet. Gästerna kommer kunna välja mellan kalv- kyckling och nötkött tillsammans med bröd, pommes, ris och olika grönsaker.

"En kebabstad”

– Jönköping är en kebabstad – alla här älskar kebab. Tanken med det här är att skapa något annat än den vanliga kebaben med isbergssallad, gurka och tomat. Hos oss kommer man kunna välja mellan ingredienser och smaker från Mellanöstern, förklara Roshandel.

Annons

Den nya restaurangen slår upp portarna på torsdag och kommer att ha öppet sju dagar i veckan, både lunchtid och kvällstid.

– Jag hoppas att folk ska tycka om det här. Det är något nytt och Jönköpingsborna verkar ju tycka om bufféer, säger Roshandel.

Gourmetkorvar på menyn

Gamla Copperfield på Västra storgatan har varit stängt i två och en halv månad men om ett par veckor öppnar restaurangen i en ny skepnad. Hamid Roshandel tar nämligen över grannlokalen, där butiken Underbart låg tidigare, och öppnar upp till källaren. Det innebär att det nya stället blir dubbelt så stort, på cirka 300 kvadratmeter, med rustik inredning.

Copperfield tar över lokalen där butiken Underbart låg tidigare.
Foto: Alexandra Locking

Det blir också en ny meny med ett renodlat amerikanskt koncept. En av nyheterna blir ett brett sortiment av gourmetkorvar som kommer att serveras med olika sorters tillbehör.

– Man ska kunna komma hit och njuta av en schyst korvmeny tillsammans med en öl. Det ska vara enkelt, säger Roshandel.

Nyetableringarna har inneburit en hel del nyanställningar.

– Vi har hittills skapat tio nya tjänster i vårt team. Det känns riktigt kul.