Annons

Inför den fina publiksiffran 372 var det idag dags för Assyriskas premiärmatch i division 2. Efter en jämn matchinledning fick en Assyriskaförsvarare bollen på armen i eget straffområde och domaren dömde straff. Och några minuter senare orsakade Midhad Jukovic nästa straff för gästerna.

– Första är hand, och sen vid den andra kan "Midde" ha sprungit ner honom lite. Det kanske är straffar, jag vet inte, menar Assyriskas lagkapten Eddie Avdic.

Brant uppförsbacke

Emil Zander rullade in straff nummer ett, och Perparim Beqaj satte den andra och vipps var uppförsbacken brant för Assyriska.

Annons

Och den skulle bli brantare, Beqaj gjorde sitt andra mål för matchen med ett fint volleyskott och det var 0-3 efter halva matchen.

– Vi för spelet men spelar lite för mycket i sidled och hittar inte luckorna genom deras lagdelar och sen blir vi hårt straffade, de får maximal utdelning, säger Avdic.

Assyriska försökte och försökte i den andra halvleken, inte sällan genom högerspringare Pedram Pourjanekikhani. Men några riktigt heta målchanser skapades inte, trots ett stort bollinnehav.

– Pedram kom runt mycket på kanterna och vi hade kanske behövt fylla på i boxen ännu mer. Det är det sista som saknas i det defensiva och defensivt måste vi vara ännu mer noggranna, menar Avdic.

"I trean klarade vi oss undan"

Dijan Vukojevic hade Assyriskas bästa reduceringschans, men det blev inga mål alls i den andra halvleken. Lagets tränare Andreas Tegström tycker att det var lite stolpe ut för hans mannar.

– Jag tycker ändå vi spelar rätt bra, och vi blir hårt straffade på våra misstag. Och det blir vi i denna serie, i trean kanske vi klarade oss undan. Men här blir vi straffade, säger Tegström