Annons

Annons

Edin Hamidovic kom till Jönköpings Södra som 15-åring från IK Tord. Efter att ha spelat både ungdoms- och juniorfotboll i föreningen blev han inför den gångna säsongen uppflyttad till seniorlaget. Där tränade han med laget under stora delar av säsongen, och fick även chansen i två matcher i Superettan.
– Jag känner att jag har tagit stora steg i min utveckling. Jag har blivit mer en tvåvägsmittfältare nu. Jag har förbättrat min löpkapacitet och styrka mycket, säger Hamidovic.

”Kommer sakna grabbarna”
Men trots att han fått mycket träningstid med seniorlaget och i den sista omgången av Superettan, mot Gais på bortaplan, gjorde sitt första mål, får han alltså inte förlängt kontrakt med klubben. Och beskedet kom som en chock för Hamidovic som hade ett möte med Mats Gren på förmiddagen.
– Jag fick inte förlängt kontrakt, och det kom som en chock om jag ska vara helt ärlig. Jag är besviken. Jag har jobbat hårt och krigat på hela tiden. Jag hade en tung försäsong med en allvarlig skada, men jag kom tillbaka i juni och avslutade säsongen bra, så det är klart att man är besviken, påpekar Hamidovic.
Talangen menar även att han kommer sakna sina lagkamrater.
– Klart jag kommer sakna grabbarna, det har varit jätteroligt att spela i Södra i alla dessa år.
Tycker du att föreningen kunde skött det bättre?
– Ja, det tycker jag. Jag är inte arg på något sätt, mer besviken, främst på hur föreningen skött det hela.
– Jag känner att de inte alltid har behandlat mig rättvist. Ibland har jag varit oerhört bra på träningarna, men ändå inte varit med i truppen. När jag väl fick chansen tog jag den, och jag tycker att jag har visat att jag håller på den här nivån, säger Hamidovic.

Ingen kontakt med andra klubbar
Vad som händer nu vet inte Hamidovic.
– Jag har inte haft kontakt med några andra klubbar, men jag håller alla dörrar öppna. Jag vill helst hålla mig kvar inom Superettan då jag känner att jag håller på den nivån, avslutar Hamidovic.