Annons

För två år sedan, när 00 senast var äldst i ett mästerskap, skrällde Habo och knep en bronspeng i USM. När det nu var dags för JSM var siktet inställt på den mest ädla av valörer, nämligen guld och titeln bäst i Sverige.

"Inspirerade av framgångarna bland de yngre var det ett enormt målmedvetet lag som inledde turneringen, ett lag som vet precis hur bra de kan vara när de får chansen att spela ut helt och hållet och som vet att vägen till toppen inte är lätt. Dessutom är det ett lag som har ett brinnande hjärta för varandra, sin idrott och för sin klubb och det är den kanske viktigaste ingrediensen i hela denna magiska helg", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Habo vann finalen mot Sollentuna i tre raka set och det fullbordar den grand slam som Habo stått för på pojksidan denna våren men guld i Mikasa, guld i U16, guld i U18 och nu till sist guld även i U20. Det är Habos fjärde guld i JSM genom tiderna och det första på 16 år.

Annons

"Detta lag har under många år kämpat och efter en dominans i fyrmanna så har det i sexmannasammanhang gått lite trögt med finalförlust i skiljeset i både U16 och U18 ett par år tillbaka men nu fick allt arbete som lagts ner äntligen skörda frukt och vi vinner vårt efterlängtade guld."