Annons

Våran Kåk, mitt i smeten av butiker på Östra Storgatan, är nu till salu. Monica Hernodh säljer den efter att tillsammans med sin man drivit den i 42 år.

– Det har gått upp och ner, men alltid varit väldigt roligt. Från början var det inte så mycket märken att välja på och alla klädde sig likadant, men nu är det mer individuellt och det finns så mycket att välja mellan, säger hon till Jnytt.

– Det är roligt att ha varit med om den resan, det har hänt så mycket. Sen har vi faktiskt stamkunder som har varit med hela tiden och det är det mest fantastiska, att de varit med sedan vi öppnade, fortsätter hon.

Varför tror du de stannat kvar under alla år?

– Vi har jobbat med service och ställer upp för våra kunder. Nu tänker man på stamkunderna när man gör inköp och det är lättare att behålla kunderna än att hitta nya.

Annons

"Våran lokal är fantastisk"

Handeln har utvecklats enormt sedan 1977, både genom betalningssätt och e-handelns intåg. Monica Hernodh uppger att butiken klarat sig bra genom alla förändringar.

– Våran lokal är fantastisk. Vi har varit väldigt nöjda med den. Jag och min man har ägt den tillsammans och nu är han inte helt frisk, då vill inte jag ta allt ansvar själv både här och hemma. Jag har valt att sälja, men har ingen brådska, berättar hon.

Monica Hernodh säger att om hon varit yngre hade hon gärna fortsatt driva butiken, men nu är det dags att lämna över. Hon är tydlig med att hon har trivts genom åren, även om det har varit tidskrävande. Butiken går fortfarande bra, trots e-handelns intåg.

– Har man aa-läge som vi så funkar det alltid. Det var en period med skyhöga räntor, men det funkade ändå eftersom vi hade bästa läget. Vi har haft märkeskläder, stamkunder och bra leverantörer som har tagit sitt ansvar också. Vi har försörjt oss i 42 år så det har funkat bra och jag tror på framtiden också. Folk gillar att gå på stan, fika och titta på kläder. Särskilt dyra kläder, det är så folk träffas.