Annons

I slutet av lördagens SHL-möte mellan HV71 och Modo hällde någon, enligt Andreas Johansson själv, vatten eller någon annan dricka så att det träffade kragen. Det var andra gången som den förre HV71-tränaren blev förolämpad eftersom han fick gegga på sig i mötet i Kinnarps Arena i slutet av november.
På måndagen hade berörda personer inom HV71 ett möte där man tog upp vad som inträffat, och man bestämde att ta till säkerhetsåtgärder vid bortalagets bås. Åtgärderna blir permanenta.

”Inte hittat någon skyldig”
– Vi kommer att ändra i säkerheten så att det inte ska hända igen. Men jag vill inte berätta vad vi ska göra. Vi väljer att inte tala om det ifall någon tycker det är roligt att göra något liknande framöver, säger Agne Bengtsson.
Det finns övervakningskameror i arenan, men HV71 har inte kunnat fastslå vem som hällde vätskan på Johansson.
– Vi har tittat igenom det men har inte hittat någon skyldig. Vi har inte fått någon anmälan från Andreas själv utan vi har bara hört om detta när det har nämnts i förbigående och av det som rapporterats i media.

Lämnade förra våren
Hur ser ni i klubben på det som inträffade?

– Det är jättetråkigt, och det är allvarligt och obehagligt för den som drabbas. Sedan måste man vara medveten om att läktarvåld kan förekomma. Vi ber om ursäkt för det som har hänt och ska göra saker som gör att det inte inträffar igen.
Andreas Johansson tränade HV71 förra säsongen men lämnade klubben under uppmärksammande former i slutet av maj förra året. I början av november tog han över SHL-konkurrenten Modo tillsammans med assisterande tränaren Fredrik Olausson.

SHL