Annons

Jönköping Airport har ett tungt halvår bakom sig. Både Air Leap och Bra har slutat att flyga mellan Jönköping och Arlanda respektive Bromma och dessutom är linjen Frankfurt tillfälligt nedlagd sedan flygbolaget flybmi gått i konkurs.

Men nu kommer positiva nyheter för de som flyger mellan Jönköping och Stockholm. Enligt SVT Nyheter Jönköping kommer linjen att återuppstå efter sommaren.

26 augusti tar en ny operatör över med 15 turer i vardera riktning varje vecka. Vilket bolag som kommer trafikera linjen är ännu inte offentligt.

– Vi är muntligen överens, men jag vill inte gå ut med namnet innan avtalet formellt är underskrivet, och det sker i dag eller senast på måndag, säger Rony Forsberg, vd på Jönköping Airport, till SVT.

Annons

– Det känns bra att vi kan erbjuda fortsatt flyg. Vi behöver en linje till Stockholm – det har vi märkt på reaktionerna från näringslivet i regionen efter beskedet om att BRA lägger ner.

Även utrikesflyget kan komma tillbaka. Enligt Rony Forsberg pågår förhandlingar med två olika bolag om flyg till Frankfurt och Köpenhamn.

Texten uppdateras.

Läs även: