Annons

Många har gett sig in i debatten kring den uppmärksammade planerade vägen i Gränna. Det har varit personer som både varit för och emot planerna. Grännabon och politikern Lynn Carlsson (S) har bland annat skrivit en motion där hon motsatt sig planerna och nu fick hon alltså gehör för sina tankar.

Liberalerna lade ner sina röster i samband med omröstningen i fullmäktige. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade för motionen om att se över andra alternativ innan man skapade den nya vägen. Kristdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna röstade emot motionen, men det räckte alltså inte för att få majoritet.

– Jag är oerhört glad över att min motion gick igenom. Liberalerna och Sverigedemokraterna hade ångrat sig och fattade ett annat beslut i fullmäktige. I kommunstyrelsen röstade både L och SD med alliansen, berättar Lynn Carlsson.

Annons

”Testa annat först”

Hon tycker att det är bra att majoriteten av politikerna nu höll med henne om att det är bättre att titta på andra trafiklösningar innan man väljer att bygga en väg över åkermark.

– Andra alternativ skulle kunna vara exempelvis parkeringsförbud på Brahegatan. Det är ju inget som man har testat. Det är bättre att testa andra trafiklösningar först innan man lägger 50 miljoner kronor på att göra en ny väg. Den kanske inte ens behövs. Då kan vi lägga dessa pengar på annat, menar Lynn Carlsson.

”Flytta brandstationen”

Det har tidigare testats att sätta upp skyltar om endast parkering i två timmar på Brahegatan och att inte heller stora lastbilar fått köra där under en period.

– Vi märkte att det underlättade för busstrafik. Det finns ju också andra möjligheter att till exempel flytta brandstationen från den plats den är i dag. Det skulle underlätta vid utryckningar. Det finns med andra ord enklare saker man kan testa att göra innan man gör en väg över åkrarna, säger Lynn Carlsson.