Det var på lördagskvällen den 9 mars som linjebuss 1, enligt uppgifter till Jnytt, körde med öppna dörrar på sträckan mellan Juneporten och Elmia i Jönköping.

Som Jnytt har berättat om tidigare ska folk på bussen ha skrikit på föraren och påkallat att dörrarna var fullt öppna, utan att få något gensvar.

Det är bussbolaget Keolis som kör den aktuella linjen på uppdrag av JLT och därmed är det också de som har arbetsgivaransvar för den berörda busschauffören.

Ingen polisanmälan

På den aktuella bussen fanns övervakningskameror som man till en början hoppades skulle ge mer klarhet i vad som inträffat. Eftersom Keolis själva saknar tillstånd att titta på filmerna lämnades dessa över till polisen för bedömning. Nu kommer dock beskedet att polisen inte kommer titta på den inspelning som finns sparad. Anledningen är att händelsen inte har polisanmälts.

Annons

– Polisen måste prioritera andra uppgifter, säger Valerio Nicolai, pressansvarig på Keolis.

Det är emellertid oklart varför det inte har gjorts någon polisanmälan.

”Viktigt att saken blir utredd”

– Det är ur säkerhetssynpunkt väldigt viktigt att saken blir utredd även om vi inte kan ta del av filmen. Keolis kommer sammanställa en rapport om det som skett baserad på de vittnesmål vi har fått från förare och resenärer och den tekniska genomgång vi har gjort av bussen, säger Valerio Nicolai.

– Vad utredningen kommer att komma fram till och vilka konsekvenser det får är för tidigt att sia om. Vi får återkomma om det när all information är sammanställd och JLT har tagit del av utredningen.

Läs mer:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app