Annons

I augusti ansökte Best of Brands, med butik på Atollen i Jönköping, om företagsrekonstruktion. Företaget hade drygt 80 miljoner kronor i skulder när de lämnade in en ansökan om företagsrekonstruktion hos Södertörns tingsrätt.

Bakgrunden till konkursen är att försäljningen varit ungefär 30 procent under budget och den har därmed inte nått upp till förväntningarna. Inte heller julhandeln gick så bra som tänkt.

På onsdagen stod det klart att hela konkursboet köps upp av SDHJ Group, som äger shoppingklubbarna Members.com och Campadre. SDHL Group ska utveckla kedjans e-handel, fysiska butiker, försäljning i omnikanaler och även lansera konceptet utomlands.

Blir ny delägare

– Att ta över ett så pass starkt och internationellt gångbart varumärke med butiksverksamhet som Best of Brands är en jättemöjlighet för oss. Genom våra andra e-handelsbolag har vi kunskap och erfarenhet av hur man skapar en hållbar och vinstdrivande affär inom mode på nätet. Nu skapar vi ett nytt bolag och vår vision är att bygga något som på sikt ska bli en miljardaffär, säger Stefan von Stein, vd för SDHJ Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Bakom SDHJ Group står bland annat miljardären och entreprenören Torsten Jansson, Pelle Törnberg som tidigare varit vd för tidningskoncernen Metro samt Mikael Sohlberg, med en bakgrund som koncernchef för klädkoncernen RNB.

Ny delägare blir Stefan Alvarsson från Reach for the Stars AB med huvudsäte i Jönköping. Alvarsson väljs också in i styrelsen.

"Alla detaljer inte klara"

– Vi har arbetat för att hitta bästa möjliga lösning för alla parter, och vi har verkligen hittat det. Vi har jobbat väldigt hårt för att det ska bli så bra som möjligt, säger han.

Hur mycket SDHJ Group får betala har parterna valt att inte gå ut med.

Framtiden för butiken på Atollen kommer att avgöras i närtid, förmodligen redan den här veckan.

– Vi håller på att hitta en lösning för Jönköpingsbutiken, och jag räknar med att vi kommer att skriva papper inom kort. Det gör att butiken förmodligen får en chans att leva kvar, men jag vill inte gå ut med mer eftersom alla detaljer inte är klara, säger Stefan Alvarsson.