Annons

HVs keeper Linus Söderström berättades efter SM-final att flera spelare i Brynäs hade häcklat honom och bland annat kallat honom för särbarn under SM-slutspelet. Efter att ha gått till botten med händelserna så har Brynäs ledning nu agerat och ber Söderström om ursäkt i ett öppet brev på klubbens hemsida. Söderström har tidigare gått ut och berättat öppet om att han har ADHD.

- Vi kan konstatera att en av våra spelare har gått över gränsen med vad man säger och inte säger på isen. För det vill vi i Brynäs IF och Brynässpelaren ge Linus Söderström en uppriktig ursäkt för det han har fått uppleva. Linus är en fantastisk målvakt och en person som förtjänar all respekt. Efter samtal med flera av våra egna spelare och Linus Söderström kan vi konstatera att gränserna för vad man säger på isen inom SHL måste diskuteras inom ligan, skriver klubbdirektören Johan Stark.

Annons

En fråga för hela ligan

Brynäs menar att det man inom ligan bör diskutera hur man uppträder sig på isen.

- Alla vill vinna, men det får inte ske till vilket pris som helst.I den uppkomna situationen ser vi dock en möjlighet för oss att utvecklas till det bättre. Brynäs IF kommer ta ett stort ansvar och föra diskussionen vidare inom ligan och påverka till en omfattande förändring för hockeyns bästa, menar .Johan Stark.

SHL