- Det är bedrövligt att inte Jönköpings kommun kan svälja stoltheten och erkänna att de har fel och sedan åka ut och fixa till stängslet. Det är så lite arbete som krävs men det verkar precis som att det har gått prestige i det här, sa Strömsbergsföreningens ordförande Lars Hartvigson till Jnytt.

Under dagen har kommunen fattat beslut att åtgärda problemen så fort som möjligt, och därmed hindra djur från att drunkna i bassängen.

Gräva ner 40 centimeter

- Vi har tittat på möjligheterna i området och beslutat att gräva ner stängslet 40 centimeter i backen. Då kan man inte krypa in. Vi kommer även att sätta en eller två rader av taggtråd på stängslet för att hindra folk från att klättra över, säger Rolf Sandström, verksamhetschef på Tekniska kontoret.

Annons

- De här åtgärderna kommer vi försöka ordna så fort som möjligt. Utan att lova för mycket hoppas jag att det kan vara åtgärdat inom ett par veckor.

Strömsbergsföreningen har flera gånger varit i kontakt med Jönköpings kommun för att uppmärksamma dem på problemet. Första skrivelsen gjordes i januari och sedan har man fortsatt att försöka få till stånd en lösning på problemet.

Satt sig i marken

- Det finns flera orsaker till att det har uppstått luckor under stängslet. En av dem är att marken har satt sig och sjunkit på sina håll. Men det kommer vi att åtgärda nu.

Relaterat: Här fortsätter djuren att dö