Annons

Polisen fick vetskap om händelsen runt klockan 10:27 och var på platsen 12 minuter senare. Då hade rånarna redan hunnit lämna platsen i en mörk Volvo V70 som polisen direkt efterlyste.

Fyra timmar senare meddelade polisen att de hittat Volvon. Den hittades på Brunnsgatan 28 efter tips från en privatperson.

- Det är gott om poliser här, säger en person som bor i en intilliggande lägenhet.

- Polisen har även knackat på och frågat om vi har sett något speciellt, eller om vi har varit ute på balkongen under dagen, säger lägenhetsinnehavaren.

Fordonet har beslagtagits och kommer att undersökas av kriminaltekniker för att säkra möjliga spår. Polisens presstalesperson Thomas Agnevik säger till Jnytt att han inte har vetskap om att det säkrats några spår efter en annan flyktbil.

Annons

– Vi hoppas att vi kan få några iakttagelser av personer i området, antingen av en annan bil som kan ha stått på den här platsen och se om vi kan komma vidare, säger Agnevik.

Fågelvägen är det 600 meter mellan det rånade växelkontoret och adressen där Volvon hittades. Det troliga är att rånarna körde den korta sträckan direkt, innan de bytte färdmedel och försvann.

– Vi kan inte säga att vi vet exakt när rånarna bytte bil, men hypotesen är att de körde direkt och sen bytte bil eller tog sig från platsen på annat sätt, säger Agnevik.

"Goda förhoppningar om att klara upp det här"

Den som kan ha gjort iakttagelser av flyktbilen, personer och möjligen någon annan misstänkt bil på platsen ombeds att snarast kontakta polisen på 114 14.

– Det verkar vara ett ganska välplanerat rån, konstaterar Agnevik.

– Det vi önskar nu är såklart att få tips från Brunnsgatan om det är någon som sett något, vad som helst egentligen, från sen förmiddag och framåt.

Hur ser ni på möjligheterna att få tag på gärningspersonerna?

– Vi kommer jobba målmedvetet och har goda förhoppningar om att klara upp det här. Det brukar alltid vara någon del i en sådan här händelse som gärningspersonerna inte har tänkt på och som vi kan utnyttja för att få tag på dem. Det är svårt att utföra den här typen av brott utan att lämna några spår efter sig.

Runt klockan 21:30 uppger polisens vakthavande befäl, Roland Carlson, att det inte finns något att meddela runt rånet.

– Vi har tagit bilen i beslag och hållit en del förhör. Nu får utredningen ha sin gång, säger Carlsson till Jnytt.

Rånarna är fortfarande på fri fot under torsdagsmorgonen. Regionledningscentralen har överlämnat ärendet till vidare utredning, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.