Annons

Det var den 5 mars som Jnytt kunde berätta att Stadsgårdsbadet stängdes akut och att det var oklart när badet skulle kunna öppna igen. På Facebook hade kommunen spekulerat om att det eventuellt kunde ta tre veckor, men nu ser det ut som om arbetet har gått snabbare än beräknat. Nu meddelar nämligen Jönköpings kommun på Facebook att kaklet är fixat och att man hoppas kunna öppna badet igen på måndag.

Under tiden håller gym, dusch och bastu öppet och den som vill simma hänvisas till Rosenlundsbadet och Norrahammar. Den som har terminsband kommer att kunna använda dessa på de andra baden.

Terminen förlängs

”Det tar nästan en vecka att fylla och värma bassängerna (vi snackar mer än 170 000 liter vatten), sen ska vi ju köra lite bottensug och städa lite efter hantverkarna (tack till Vätterhem som löste allt så snabbt som möjligt)”, skriver Hugo Ranerås, enhetschef vid Stadsgårdsbadet, på Stadsgårdsbadets Facebooksida.

Annons

– Det är fortfarande kallt i vattnet. Även om vi har fyllt på med vatten så tar ju rening och varmvatten sin lilla tid, men allt har rullat på som det ska och om allt går som det ska är vi igång igen på måndag, säger Hugo Ranerås till Jnytt.

Personer som går på simskola på Stadsgårdsbadet har blivit kontaktade av personalen under veckan. Personalen har då bekräftat att simskolorna startar igen i nästa vecka och att terminen förlängs.

Läs även: