Annons

Robin Mattsson har ett förflutet i både Husqvarna FF och Tenhults IF. Nu ansluter han till Assyriska IK från Motala AIF. Målvakten har skrivit på ett korttidskontrakt och är en direkt ersättare till Joakim Jans som fått ett tungt skadebesked.

- Efter Jans skada behövde vi göra något eftersom vi då bara hade Pontus (Laine) som målvakt i truppen. Michael Sjöqvist och Tegan (Andreas Tegström) tog tag i det och Sjöqvist ordnade ett nummer till min sportchefkollega Marcus Dere som tog kontakt med Robin. Allt började igår kväll och har gått väldigt snabbt, säger Rubel Shamoun, till Jnytt.

"Vi jobbade hela kvällen"

Robin Mattsson inledde karriären i Östervåla IF och har via Degerfors, Bangkok United, Husqvarna FF och Tenhults IF hamnat i Motala AIF. 22-åringen är nu spelklar för Assyriska redan till lördagens match mot Berga.

Annons

- Vi jobbade hela kvällen och idag blev det klart. Vi är väldigt tacksamma att han kommer hit på så kort varsel och det var väldigt bra arbetat av Marcus Dere som gjorde klart med det med kort varsel, och även styrelsen som kunde få till det. Det är alltid svårt att värva spelare mitt under säsongen.