Annons

Johnny Hjelmrin, trafikingenjör på Jönköpings kommun, upplever att det mesta trafikkaoset varit vid en badplats vid Vättern i Habo i somras. Men han känner till att det även varit bekymmer med parkeringen vid Oset i Huskvarna och vid Axamobadet.

– Axamobadet är väl det området i kommunen där det pratats om mest och där byggde vi fler parkeringsplatser för två år sedan. Men i somras räckte inte detta i alla fall. Där är det tydligt skyltat, men blir ändå problem så här handlar det mer om att parkeringsvakterna måste vara mer alerta, säger Johnny Hjelmrin.

Han tror inte att det skulle vara någon bra lösning att bygga ännu fler parkeringsplatser och hänvisar till att det ju trots allt handlar om en begränsad tid på året då det är badsäsong.

– Vi har inga planer på att lägga pengar på fler parkeringsplatser vid Axamobadet. Då skulle de bara stå tomma sedan resten av året, säger han och förklarar att man har byggt en ny cykelväg för att på så sätt underlätta för folk att cykla dit.

Annons

Svårt med bussar

Det är inte heller aktuellt att införa betalparkering vid någon av de berörda badplatserna.

– Nej, det här är ju oftast utanför centrum så det är inget vi har pratat om, säger Johnny Hjelmrin.

När det gäller bussar till badplatserna förklarar han att det också är en svår fråga då det skulle bli mycket väderstyrt hur många som skulle använda bussarna.

– Jag har inte hört om något nytt när det gäller bussar till badplatser. Det vi däremot kommer att satsa på när det gäller parkeringssituationen vid badplatserna är att vi under nästa år gör minst tio ställplatser för husbilar vid Oset. Det har varit efterfrågat länge. Tekniska planerar även att göra en toalettbyggnad där, berättar Johnny Hjelmrin och förklarar att det även gjorts en vändplats på platsen plus att det snyggats till.

P-förbudet har respekterats

Han tycker att det räcker med parkeringsplatser vid Oset.

Han menar att det inte finns några ytor att ta av för att göra fler parkeringsplatser och det är inte aktuellt att ta ytor av badstranden för att göra parkering. Det största klagomålet vid Oset anser han dessutom har varit att det stått mycket lastbilar och släp där långa eller korta perioder.

Det ville kommunen få bort genom att man i våras skyltade upp om parkeringsförbud för lastbilar.

– Det tycker jag att de flesta chaufförer har respekterat, säger Johnny Hjelmrin.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app