Annons

Mullsjö AIS stormar fram i slutspelet i innebandy. I kväll besegrade man Storvreta med 8–7 efter det att Anton Vestlund avgjort i förlängningen.

Nu står det klart att en av de mest tongivande spelarna i laget, målvakten Benjamin Löfdahl, lämnar klubben efter säsongen.

– Jag kommer att sluta efter den här säsongen, bekräftade målvakten för Jnytt.

Löfdahl, 29, kom till Mais inför säsongen 2014/2015 från Tyresö Trollbäcken.

– Man har jonglerat studie, jobb och innebandy ganska många år. Det är inte helt smidigt alltid. Jag brinner for det här och skulle kunna fortsätta lira i 10 år bara för att det är roligt, men jag känner att det är mer som kräver min tid än innebandyn, jag känner att det är dags att satsa på det civila.

Hur känns det nu när beslutet är taget?

Annons

– När beslutet väl var fattat kände det tungt, men nu känns det bra. Det är bara att hoppas att man får avsluta på allra bästa sätt.

Vad talar för att du får göra det då?

– Jag tycker att vi har ett bra go, nu har de ingen hemmaplansfördel att rida på. Jag tycker att vi har bra koll på Storvreta, i dag tyckte jag att de skapade mycket på vårt slarv, sa Benjamin Löfdahl som alltså har max sju matcher kvar av sin innebandykarriär.

– Han har varit tydlig mot oss ganska länge. Vi har haft koll på läget. Det är kul att han får avsluta den här säsongen med att spela de roliga matcherna, sa Mullsjös tränare Andreas Elf om sin målvakt.

Relaterat: Vestlund stor hjälte när Mullsjö vann