Att elever på Bäckadalsgymnasiet tältar utanför skolan inför deras student är inte första gången och tidigt på onsdagsmorgonen var det rejält nedskräpat runt skolan. Skolans vaktmästare och personal från tekniska kontoret har fått städa efter eleverna.

- Det är inte första gången, och tältningen har blivit lite av en tradition. Det finns allmänna ordningsregler och det är inte tillåtet att tälta på skolans område och definitivt inte tillåtet att skräpa ner. Vi skickar alltid ut info via V-klass och jag utgår från att mentorer och rektorer också informerar om detta. Nu får vi se hur vi går vidare, säger Åke Andersson.

Det finns uppgifter om att det varit tältning och nedskräpning även utanför andra skolor.

- Det här är inte bra. Vi får titta gemensamt mellan skolorna, vad vi kan göra är att beställa extra bevakning. Men det väktare kan göra om det är störande på kvällen är att tillkalla polis, fortsätter Andersson och avslutar:

Annons

- Det här är absolut inte acceptabelt och vi får titta på hur vi ska agera till nästa år.

Kommunen får städa: "Sönderslagna bänkar"

Rolf Sandström, verksamhetschef på Tekniska kontoret, är informerad om händelsen runt Bäckadalsgymnasiet.

- Vi har skickat ut folk som får städa upp. Friaredalen är en allmän plats och det får vi ta hand om. Det är tråkigt att det blir som det gör, och skolan måste hjälpa till så det inte sker igen. Men det är vi som får städa och hantera ytorna, säger Sandström till Jnytt, och berättar att det även varit skadegörelse på platsen.

- Jag har inte själv varit där och sett det, men som jag hört ska bänkar ha varit sönderslagna och kastade i vattnet.

Rolf Sandström har inte fått några indikationer på att det är nedskräpat runt andra skolor. Han säger till Jnytt att det ligger på kommunens ansvar att städa upp.

- Det kostar bara pengar helt i onödan när folk inte tar ansvar. Det är tråkigt när man har möjligheten att fira och vara glad men istället skräpar ner och förstör.