Annons

Det var i den första halvleken mot Norrby som oturen grinade, dels J-Södra, men framförallt Philip Wiström riktigt illa i ansiktet.

Mittbacken skadade knät illa i samband med en duell och blev liggandes på planen innan han fick hjälp att ta sig av densamma. J-Södras ledare och läkarteam ville inte uttala sig om skadan direkt efter matchen

– På måndag kan vi säga att vi har den säkra diagnosen, berättade lagläkare Lars-Göran Hassel direkt efter tillställningen.

Lång rehabilitering väntar

Mittbacken kände direkt att skadan var allvarlig.
Foto: Erik Boström

På måndagen kom mycket riktigt beskedet. Säsongen är över för Philip Wiström. Hassel är till klubbens egen hemsida tydlig, skadan kommer innebära minst tio månaders rehabilitering. På tisdagen uttalar sig Philip Wiström själv för första gången efter den olyckliga skadan.

– Det är fortfarande lite jobbigt. Men jag går in med inställningen att jag kommer låta mig själv vara ledsen nu några dagar. När jag kör igång med rehab så kommer jag inte titta tillbaka, då ska jag se till att göra var jag kan för att ta mig tillbaka. Jag ska se till att vara i bra form och få ett bra 2020. Tills dess ska jag stötta laget på det sättet jag kan, säger J-Södras säsongsfärska nyförvärv till Jnytt.

Annons

Hur har tiden varit efter matchen i lördags?

– Alltså. Jag har ju inte haft några knäproblem tidigare, men när det väl händer fattar jag ju att det är allvarligt. Hassel och läkarteamet tog hand om mig professionellt. De ville inte säga för mycket på plats, men vi fick utgå från det värsta tänkbara. Så kom beskedet igår. Och när det var värsta tänkbara så var jag någonstans förberedd för det. Men när det definitiva beskedet kommer så blir det lite tuffare.

– Säsongen 2019 är borta på fotbollsplanen och nu har jag jobb att göra vid sidan av. Men det är tufft nu och det får det vara i några dagar.

En av snackisarna efter skadan har varit underlaget i Elmiahallen. Norrbys tränare Mohammed Ali Khan var redan innan matchen kritisk till konstgräsmattan. Men Philip Wiström själv vill inte skylla på planen.

– Den är inte optimal, men det var otur att jag skadade mig och jag vill inte peka på att det var planen, det går bara att spekulera i.

"Vet att det kommer bli jobbigt"

Eftersom han tidigare inte varit med om någon liknande skada vet han inte exakt vad som väntar nu. På tisdagseftermiddagen ska han träffa en naprapat, där ska det göras en grov skiss över hur de kommande månaderna kommer se ut.

– Jag vet att det kommer bli jobbigt. Men jag är inte rädd över att jag inte kommer palla. Jag vet att det blir jobbigt och jag vet att jag kommer palla. Jag har snackat med en del som har varit med om liknande förr och fått en del tips om allt från grejer i vardagen till tankesätt i rehab.

Något som såklart hjälper inför rehabiliteringen är värmande ord i sociala medier och kommentarsfält. Mittbacken säger att han tar del av det som skrivs.

– Det stödet jag har fått har betytt jättemycket för mig. Dels från nära och kära som hör av sig på olika sätt och vis, och sen lagkamraterna som visar att de kommer vara en del av min resa och stötta mig. Sen att även fans hör av sig. Jag ser och hör allting och det är verkligen bränsle för mig.