Annons

Fredric Pettersson, med IK Cyrus som moderklubb, fanns inte med i den ursprungliga svenska VM-truppen men skrevs in i efterhand efter att laget drabbats av skador. Det blev till slut en femteplats sedan det blivit förlust mot både Norge och Danmark i turneringens huvudrunda.

Nu har det blivit dags att spela de första landskamperna efter VM. Det handlar om matcher i Euro cup, en turnering som Sverige, Norge, Spanien och Österrike spelar eftersom de redan har kvalificerat sig för nästa års EM-turnering.

Sverige har inlett turneringen med uddamålsförlust hemma mot Spanien och seger borta mot Österrike och möter nu Norge två gånger om. 11 april ställs länderna mot varandra i norska Arendal och två dagar senare i är det returmöte i Partille Arena.

”Inte så många chanser”

I den svenska truppen återfinns Fredric Pettersson, som en av fyra uttagna mittsexor. 30-åringen, som numera representerar franska Montpellier, har 45 landskamper på kontot och får på nytt visa upp sig för landslagsledningen.

Annons

Fem normalt sett tongivande spelare som däremot får ledigt är Niclas Ekberg, Lukas Nilsson, Albin Lagergren, Daniel Pettersson och Mattias Zachrisson. Orsaken är att deras lag spelar finalhelgen i den tyska cupen 5-6 april.

I deras frånvaro får flera nya och nygamla spelare chansen mot Norge.

– Vi får inte så många chanser att testa nya spelare, men nu har vi en bra möjlighet. Stommen är kvar från VM, men vi har fyllt på med spelare som är spännande för framtiden och där flera av dem visat att de vill vara med och slåss om platserna till EM på hemmaplan, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson i ett pressmeddelande.

Debutanterna i fråga är Valter Chrintz, Jonas Samuelsson, Jack Thurin och Alfred Jönsson.